Turunç Reçeli, yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Turunç, lif açısından zengin bir meyve olduğundan Turunç Reçeli, sindirim sistemine yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Turunç Reçeli, doğal şekerler içerdiği için vücuda hızlı bir enerji kaynağı sağlar.
Turunç Reçeli yapmak için turunçlar iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur ve dilimlenir. Dilimlenmiş turunçlar bir tencereye alınır ve üzerine toz şekeri ilave edilir. Bu karışım, meyvelerin suyunu salması için birkaç saat bekletilir. Ardından, karışım kısık ateşte kaynamaya bırakılır ve zaman zaman karıştırarak yaklaşık 40-45 dakika boyunca pişirilir. Turunç Reçeli kıvamını almaya başladığında, yarım limonun suyunu eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır ardından Turunç Reçeli hazır olmuş olacaktır.
Turunç Reçeli Ne Zaman Yapılır?
Turunç meyvesi, özellikle kış aylarında olgunlaşır ve turuncun en verimli olduğu bu dönem Turunç Reçeli yapımı için ideal zamandır.
Turunç Reçeli, kahvaltılarda taze ekmek veya simit üzerine sürülerek yenebilir. Çeşitli tatlılar, kekler ve kurabiyelerde de kullanılabilir.
Ortalama bir yemek kaşığı Turunç Reçeli, yaklaşık olarak 40-45 kalori içerir.
Turunç Reçeli, serin ve kuru bir yerde, kapağı kapalı bir şekilde saklanmalıdır. Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmesi önerilir.
Turunç Reçelinin fiyatı, kullanılan turunçlara ve geleneksel üretim sürecine göre belirlenir. En uygun fiyatlı Turunç Reçelini Nesli Doğal’dan satın alabilirsiniz.